keskiviikkona, maaliskuuta 23

International dinner

V neděli jsme měli přímo až tak mezinárodní večeři. Akorát se mi to neřeklo včas, tak jsem nemoh zastoupit naše barvy jedinym jídlem který umim uvařit - guláš. No sice jak známo do guláše je potřeba hodně masa a maso je tady, ostatně jako všecko, nechutně drahý, stejně ho jednou holt uvařim. Takže tenhle příspěvěk budiž roubíkem do úst všem pochybovačům, kterým se zdá, že tu jenom kalíme. Mimo to tady totiž taky žereme ;o)



Zde vidíte Justinu, jak připravuje poslkou specialitu, kterážto se jmenuje krokety.


Šimon se taky chopil varečky a přiložil ruku k dílu. To je šikovnej chlapec co?



Dva letmé pohledy na prostřenou tabuli. Docela mě překvapilo, kolik se tam nakonec sešlo žrádla. Vařila teda Justina se Šimonem, Španělky taky solidně navařili a potom se přidala ještě známá grupa z Mustialy včele se šéfkuchařem Chrisem. Dál se podíváme na jednotlivý pokrmy podrobněji.


Toto je dílko Španělské kuchyně. Maso, na tom sejra a celý je to vložený do takový velký zeleniny, co já vim co by to mohlo bejt. Lilek? Každopádně to nebylo zlý.


Omeletka. Ja vajíčka moc nerad, ale jinak si všichni spokojeně pomlaskávali.


Tu máme polské národní jídlo, krokety. Musí se teda nechat, že je to výbornej kus žvance a myslim že jsem dal tři, možná i víc. Je to nadrcený masíčko v jakože obalu, ve kterym se to tam válí a ten je prostě epesní!



Jak vidno, před samotnym aktem se čekalo, na koho jinýho než na už profláknutýho honiče Alfreda. S nim je to těžký, on prostě nenechá toho ptáka chvíli na pokoji a všichni na něj pak musíme čekat, než to dořeší.


Už jsme všichni a můžeme se do toho pustit. Předtím ale promotér Chris vysvětluje z čeho se skládají pokrmy, které připravil.


Krájení perníku. Ten byl výbornej, nicméně jeho kuchař, hádejte kdo, s ním nebyl uplně spokojenej a slíbil, že to příště bude lepší. Já mu věřim, ale i teď to bylo skvělý (poznámečka.. Chris to tady denně pročítá a už umí slušně česky bestie jedna, tak musim dávat bacha na to co píšu ;o)


Paul, Sandra a Lourdes. Vypadá to, že kdosi za kamerou něco dost zásadního právě povídá a veselý to asi nebude, soudě podle výrazů ve tvářích, že?


Sílvia, Kirsi a Alfredo když už je dobojováno a dožráno.


Pasi. Tenhle chlapec ve Forsse právě dostudoval, něčeho se podržte, nursing. To znamená, že je vyštudovaná zdravotní sestra ;o) Nicméně v současný době nastupuje do práce jako saniťák, bude prostě jezdit se sanitkou jako doktor. Takovej finskej Jandera.



Závěrečný úklid a Alfredo předstírá, že meje nádobí. Všichni ale víme, že je to jenom póza pro fotografy! Ne, dělam si legraci. Musim podotknout pro hnidopichy, že večer se opravdu obešel bez kapky alkoholu. Jestli to nebylo tím, že večeře byla po dost náročnym večeru v Baru54 noc předtim.